Снимка pexels.comОт тази неделя в Саудитска Арабия влиза нов закон, по

...
Снимка pexels.comОт тази неделя в Саудитска Арабия влиза нов закон, по
Коментари Харесай

Fox News: От неделя съобщават на саудитските съпруги с СМС, че мъжете им са ги зарязали официално

Снимка pexels.com

От тази неделя в Саудитска Арабия влиза нов закон, по силата на който съпругите, чиито мъже са поискали и получили бракоразвод, ще бъдат осведомени посредством СМС от съда. Според юристите този тип " рационализация " е ориентирана към благополучието на саудитските дами. Причината е, че до в този момент беше допустимо съпрузите им да се разведат с тях без знанието на дамите, заяви Fox News. 

В късото текстово известие съпругите ще бъдат осведомени освен за това, че към този момент нямат законна половинка, само че в него ще попадат номера на делото за бракоразвод, както и друга значима правосъдна информация. Жените ще могат да получат и достъп до информацията за новото им фамилно състояние посредством интернет. Самите бракоразводни документи обаче ще бъдат налични единствено в съда. 

В доста арабски страни мъжете могат да разтрогнат брака със съпругите си по лично предпочитание и освен това скришно от тях. Така доста дами нямат никаква визия за фамилното си състояние. Новият закон съгласно локалните управляващи е дребна стъпка в интерес на дамите, само че въпреки всичко стъпка в вярната посока. 

Превод " Петел "

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР